InfoTanácsAdó - minden információ és tanács az adózás világából!
2020. június 28. írta: InfoTanácsAdó

InfoTanácsAdó - minden információ és tanács az adózás világából!

Mint a címben is szerepel, mindenről naprakészen információt adunk. Kérés esetén segítünk és tanácsokkal látunk el mindenkit, az adózás világában történt változásokkal kapcsolatban. Részletesen, és ami fontos, a szakmai nyelvezetet próbáljuk közérthető, emberi nyelvre lefordítani, úgy hogy mindenki számára érthető legyen.

Hiszen mindenkit érintenek a változások, nem csak a szakmabelieket. Sőt, az új tendencia az adóhatóság és egyéb hivatalos szervek részéről, arra világít rá, hogy mindent központosítani akarnak, természetesen ez az adatok begyűjtésével érhető el, tehát mindenre rá kívánnak látni, (persze hiszen ebből van adat) és egyre kevésbé vegyék igénybe szakemberek segítségét az emberek. Mert mindent előkészítenek számukra, mindenre rálátnak és ezzel kész tervezeteket bocsátanak rendelkezésre. És itt jön a probléma! Mert az odáig rendben van, hogy tudatos és felkészült állampolgárok vagyunk és a saját döntéseinkért és cselekedeteinkért mi magunk vagyunk felelősek, viszont a törvényi rendelkezések, de még a tájékoztatók is olyan szakmai nyelven íródnak, hogy sokszor a szakemberek is nagy fejvakarás és egyeztetés után tudják értelmezni azt. És mi van az év közben történt változásokkal, ami a saját életünkben történik, de egy személyi jövedelemadó bevallást is alapjaiban változtat meg? Mit kell akkor tenni, mondjuk csak egy egyszerű példának, ha alkalmazottból vállalkozó lesz az ember év közben? Vagy nyugdíjba vonul? Millió meg egy olyan probléma van amire más és más törvényi rendelkezések, adatszolgáltatási kötelezettségek, bejelentési és bejelentkezési, adófizetési és bevallási kötelezettségek vonatkoznak! Pedig a fent említett példák nap mint nap megtörténnek! Mint tudjuk a KATA-s vállalkozásoknál is az történt, hogy nem egy publikációban beharangozták, hogy nem kell könyvelő, meg itt a mentorprogram! Eddig szép, csak azt nem tették hozzá, hogy hány meg hány egyéb hatóság van ahova be kell jelentkezni, és a bevallásokat továbbítani, nyilvántartásokat vezetni és akkor még ne is említsük, ha ÁFA körös lesz a KATA-s vállalkozó! Ja, és el ne felejtsük, hogy mind ezek után elindultak az ellenőrzések és joghiányosságok feltárása. Ja, hogy erről nem szólt senki?

Szóval nem olyan egyszerű elmenni a jogszabályokon és azok változásain. De nem is ez a dolga mindenkinek, nem ezt tanulta és alkalmazza nap mint nap, nem erre építette vállalkozását. Ha minden nap a változásokat és törvényi rendelkezéseket akarná valaki megfejteni, nem lenne ideje dolgozni, a saját vállalkozását építeni.

Ezért fogalmazódott meg bennünk, hogy a jogszabályokat amik nagy részt mindenkit érintenek, próbáljuk emberibbé tenni, emberi nyelvre lefordítani, mindenki számára érthetővé tenni. Minden változást próbálunk publikálni és elérhetővé tenni mindenki számára. Nincs egyszerű dolgunk, mert a változások oly gyakoriak, hogy van aki alsónadrágot nem cserél olyan sűrűn.

Így is adódnak kérdések szép számmal, de ahogy eddig is, úgy ez után is itt vagyunk, segítünk, magyarázunk, megoldunk! Keressetek, kérdezzetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanacsado.blog.hu/api/trackback/id/tr4315972540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása